Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem karamel»Krem karamel sa mafinima

Krem karamel sa mafinima

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621772k106
Krem karamel sa mafinima
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3
26/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
15
"Obećavamo da ćemo pojesti samo dve porcije ovog aromatnog krem karamela"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 l
  • jaja - 6 komada
  • šećer - 200 g
  • mafini - 6 komada, gotovi
  • za karamel
  • šećer - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte šećer za karamel u okrugli kalup za kuglof. Stavite kalup u rernu na 180 stepeni, dok se šećer ne rastopi i pretvori u karamel zlatne boje.

Za to vreme žicom umutite jaja sa šećerom. Dodajte toplo mleko i promešajte.

Ne zaboravite na karamel! Ako je gotov, izvadite ga i smanjite rernu na 160 stepeni. Od gotovog karamela odvojite 2 kašike i sipajte ga u posudu punu leda. Iskoristićete ga za ukrašavanje gotovog krem karamela.

Preko vrućeg karamela poređajte mafine uz lagano pritiskanje da se zalepe. Pažljivo dodajte smesu od jaja.

Postavite kalup u veću tepsiju. Ulijte vodu u tepsiju malo iznad sredine kalupa. Pecite krem karamel na 160 stepeni oko 60 minuta.

Ako za vreme pečenja voda počne da ključa, dodajte hladnu vodu. Sačekajte da se ohladi i okrenite na veliki tanjir.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: