Ćurka sa kiselim kupusom

26/03/2017
"Da li ima aromatičnija seoska gozba, koju biste baš sad probali? I nama ne pada na pamet nešto drugo "
Priprema20 min.
Kuvanje75 min.
Ukupno95 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano152
  • Pregledi tokom meseca63
  • Pregledi tokom desmice45
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • ćureće meso - 1 ćurka, isečena
  • ulje - 5 supenih kašika
  • luk - 4 glavice crni
  • so
  • aleva paprika
  • biber
  • lovorov list - 1 komad
  • sok od paradajza - 1 šolja
  • belo vino - 1/2 šolje
  • kiseli kupus - 1 glavica
  • paradajz pire - malo
  • šećer - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se ispeče i izgnječi. Parčići ćuretine se prže u ulju. Dodaju se 3 glavice luka, so, biber, i aleva paprika po ukusu i lovorov list.

Preliva se sokom od paradajza i vinom. Dinsta se 30 minuta. Kupus se stavlja u mast od ćurke i dodaje se malo paradajz pirea, šećer i preostala glavica iznječenog luka.

Dinsta se dok ne omekša. Servira se sa sosom i kuvnanim kupusom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija