Ćurka sa kiselim kupusom

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
3229921695
Ćurka sa kiselim kupusom1 / 3
26/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
4
"Da li ima aromatičnija seoska gozba, koju biste baš sad probali? I nama ne pada na pamet nešto drugo"

Potrebni sastojci

  • ćureće meso - 1 ćurka, isečena
  • ulje - 5 supenih kašika
  • luk - 4 glavice crni
  • so
  • aleva paprika
  • biber
  • lovorov list - 1 komad
  • sok od paradajza - 1 šolja
  • belo vino - 1/2 šolje
  • kiseli kupus - 1 glavica
  • paradajz pire - malo
  • šećer - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se ispeče i izgnječi. Parčići ćuretine se prže u ulju. Dodaju se 3 glavice luka, so, biber, i aleva paprika po ukusu i lovorov list.

Preliva se sokom od paradajza i vinom. Dinsta se 30 minuta. Kupus se stavlja u mast od ćurke i dodaje se malo paradajz pirea, šećer i preostala glavica iznječenog luka.

Dinsta se dok ne omekša. Servira se sa sosom i kuvnanim kupusom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: