Keks torta sa tečnom čokoladom

27/03/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1555
"Keks torte odavno nisu ono što su bile. Danas su pravo remek delo poslastičarstva "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije16
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 541
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • puding - 3 kesice, vanila
  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 150 g
  • vanila - 2 kesice
  • tečna čokolada - 100 g
  • keks - 1 kutija, sa maslacem
* merne jedinice

Način pripreme

Od mleka odvojite 200 ml, a ostalo mleko stavute na vatru da provri, zajedno sa šećerom. U odvojeno mleko rastvorite pudinge.

Kada mleko provri, sipajte pudinge uz neprestano mešanje i skinite sa vatre. Dodajte tečnu čokoladu u vruć puding i mešajte dok se ne rastopi. Dodajte i vanilu.

U odgovarajući kalup sipajte deo pudinga, poređajte red keksa, ponovo sipajte puding i ponovo keks. Ponavljate dok ne potrošite materijal.

Završite pudingom i ostavite na hladnom. Kada je torta ohlađena, ukrasite je po vašoj želji i stavite je u frižider na 2 sata.

Servirajte parče torte sa belim šampanjcem. Prijatno!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti