Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Piletina u paketiću od gotovih kora

Piletina u paketiću od gotovih kora

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
2244895256
Piletina u paketiću od gotovih kora
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 4
27/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Čudesna ideja da se upakuje piletina sa ukusnim začinima. I ukusno i praktično za jelo"

Potrebni sastojci

  • piletina - 500 - 600 g
  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • mladi luk - 1 veza
  • paradajz - 3 komada
  • origano - 2 prstohvata
  • vegeta - 1 kašičica
  • soja sos - 1 kašika
  • biber - 2 prstohvata
  • so - 2 - 3 prstohvata
  • ulje - 5 - 6 kašika
  • maslac - 50 - 60 g
* merne jedinice

Način pripreme

Meso odvojite od kostiju i naseckajte na manje kockice, poprskajte ga jednom kašikom soja sosa i stavite ga u tiganj sa zagrejanim uljem. Upržite ga 10 minuta uz mešanje.

Paradajz oljuštite, a lakše će vam biti ako ga za kratko vreme blanširate u posudi sa vrućom vodom. Nakon toga oljušteni paradajz nasecite na sitne kockice.

Meso prelijte paradajzom, a čim paradajz omekša, dodajte naseckani mladi luk i začinite. Promešajte i kada se sos zgusne, skinite sa vatre.

Kore pripremite na sledeći način: Polovinu kore premažite omekšalim maslacem. Presavijte koru na pola. Presecite poprečno i dobijate 2 kvadrata širine oko 20 cm.

Po dužini kvadrata stavite nadev. Malo podvijte koru sa strane i umotajte je kao sarmu, ali ne previše čvrsto, u duguljast paketić.

Premažite pleh maslacem i poređajte sarme, a odozgo ih premažite maslacem i stavite u rernu na 180 stepeni. Pecite ih dok ne porumene.

Kada kora postane hrskava, izvadite ih iz rerne i dok su još vruće poprskajte ih sa 2 kašike vruće vode. Pokrijte ih krpom i ostavite ih 5-6 minuta da omekšaju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: