Kolač Ebruli

27/03/2017
"Radost za oči i ukusna dopuna za šoljicu popodnevne kafe "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano784
  • Pregledi tokom meseca430
  • Pregledi tokom desmice40
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jaja umutite sa šećerom u penu. Posle dodajte sveže i kiselo mleko. Produžite sa mućenjem. Brašno prosejte sa praškom za pecivo, vanilom i sodom i dodajte u smesu.

Nakon toga dodajte prstohvat soli i ulje. Sve dobro promešajte i smesu podelite na dva dela. U jedan deo dodajte kakao. Uzmite lagano nauljeni pleh.

Na sredini stavite 1 kutlaču bele smese, preko nje jednu kutlaču crne. Ređajte belu i kakao smesu dok ih ne utrošite.

Uzmite drveni ili metalni štapić za ražnjić i od sredine prema krajevima napravite šare, kao da režete komade.

Kasnije svaki komad ukrasite obrnuto - od kraja prema sredini. Pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija