Pileća sunca

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621792k118
Pileća sunca
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 2
27/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Hoće li trpeza zasijati od ovih pilećih sunašca ili nam se samo tako čini?"

Potrebni sastojci

  • piletina - 150 g
  • jaja - 2 komada
  • kačkavalj - 150 g, rendan
  • mladi luk - 2 struka
  • so
  • biber
  • brašno - 2 kašike
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Ako ne volite belo meso od pečenog pileta i ostalo vam je, evo kako ga možete pretvoriti u nešto ukusno!

Meso iskidajte ili ga naseckajte na sitno. Naseckajte mladi luk na sitno. Umešajte meso, luk, jaja, rendani kačkavalj i brašno.

Posolite, pobiberite i promešajte. Uzimajte od mase kašikom, sipajte je u tiganj sa zagrejanim uljem i lagano pritisnite kašikom.

Kada porumene sa jedne strane, okrenite ih i ispržite sa druge. Vadite ih na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće.

Servirajte ih uz omiljeni sos!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: