Jagnjeći but sa pečurkama na seoski način

28/03/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Da probamo samo malo od ovog aromatičnog jagnjećeg buta, spremni smo i ime da promenimo "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano241
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jagnjeći but - 1.5 kg
  • pečurke - 500 g svežih
  • brašno - 2 kašike
  • paradajz - 250 g
  • maslac - 150 g kravljeg
  • luk - 100 g
  • ljute paprike - 2 komada (po želji)
  • biber - zrna
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Uklonite kosti sa buta, a zatim žilice i pokožicu. Prelijte 1 i 1/2 šoljom tople vode, posolite, dodajte 50 g maslaca, ljute paprike i nekoliko zrna bibera, dobro poklopite posudu i dinstajte na tihoj vatri dok meso ne omekša.

U drugoj posudi na tihoj vatri prodinstajte sitno iseckan luk sa 50 g maslaca i malo vode, dok ne dobije zlatastu boju. Nakon toga dodajte oguljen i narendan paradajz. Očistite i operite pečurke. Isecite ih na listiće i stavite u posoljenu vodu da se kuvaju.

Sa preostalim maslacem propržite brašno dok ne porumeni i dodajte mu sos od luka i paradajza, pa zatim dodajte i pečurke koje ste skuvali. Sipajte 1 šolju bujona u kome ste kuvali meso da se smesa razredi.

Posolite, pobiberite i kuvajte na tihoj vatri, dok se sve ne zgusne. Meso rasporedite u četiri tanjira i dobijenim sosom ga prelijte. Posipajte preko peršun i jelo možete poslužiti.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija