Domaći paprikaš sa pačetinom i krompirom

28/03/2017
"Ukusno, domaće i aromatično "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano69
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kuvajte pačetinu sa jednom kašikom soli sve dok ne bude gotova, meso treba da se odvaja od kostiju.

Očistite povrće i isecite po izboru. Ja sam sekla na krupnije komade. Stavite maslinovo ulje u duboku šerpu i stavite krompir. Dinstajte na kratko, i nakon toga stavite šargarepu i crni luk.

Dinstajte 10 minuta, nakon toga dodajte paradajz pire, prstohvat šećera i pasirani paradajz.

Promešajte i dinstajte 5 minuta. Stavite lovorov list, so, alevu papriku i sipajte bujon u kome se kuvala pačetina.

Poklopite, smanjite ringlu na srednju temperaturu i dinstajte 15 minuta.

Odvojite meso od kostiju i iskidajte na sitne parčiće.

Stavite ga u šerpu, začinite majčinom dušicom, biberom i peršunom.

Poklopite i kuvajte sve dok ne omekani i dok krompir ne bude gotov.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija