Brancin pečen u papiru

28/03/2017
"Ukusno i zdravo, bez kompromisa!"
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano471
  • Pregledi tokom meseca165
  • Pregledi tokom desmice161
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brancin - 2 komada
  • luk - 2 komada
  • limun - 1 komad
  • mladi luk - 4 struka
  • maslinovo ulje - 3 - 4 supene kašike
  • biber - 2 - 3 prstohvata
  • mirođija - 5 - 6 struka
  • so - 4 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćenog i opranog brancina pospite solju unutra i spolja. Pripremite list papira za pečenje za svaku ribu, veličine, da može riba da se uvije.

Svaku ribu stavite na list papira, a ispod nje stavite 3-4 kolutića luka. Unutar ribe sipajte nekoliko kapi maslinovog ulja i stavite 2-3 koluta limuna i iseckan mladi luk. Pospite mirođijom i biberom.

Napravite nekoliko proreza na leđima ribe i u njih sipajte malo maslinovog ulja. Uvijte je u papir labavo.

Za to vreme ugrejte rernu. Stavite ribu sa papirom u pleh da se peče na 200 stepeni 20 minuta sa ventilacijom, a nakon toga je odmotajte, najbolje da isečete makazama gornji deo papira.

Pecite još 20 minuta.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija