Slatko od pomorandžinih kora

28/03/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovPočetnik1505
"Jedinstveno slatko, koje se služi samo u specijalnim prilikama "
Priprema60 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno180 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 579
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • pomorandže - 8 komada
  • za sirup
  • šećer - 1 kg
  • voda - 1 l
  • sok od limuna - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite pomorandže. Ostružite narandžasti deo sa kora, koja sadrži gorke supstance. Nakon toga kore nasecite na tanke trakice, koje umotajte kao pužiće i nanižite ih na deblji konac.

Nanizane pužice stavite u vodu, da ih pokrije i kuvajte ih 15 minuta, nakon toga vodu prospite, a kore isplaknite vodom. Proceduru ponovite 4 puta. Nakon četvrtog puta sva gorčina iz njih je nestala i spremne su za slatko.

U šerpu stavite 1 litar vode i 1 kg šećera da se kuvaju, dok se šećer ne rastopi. Dodajte 2 kašike soka od limuna (možete ga zameniti sa 1 kašičicom limuntusa) i kore od narandže spustite u tečnost. Kuvajte oko jedan sat ili dok ne dobijete odgovarajuću gustinu sirupa.

Pomorandžine kore ostavite u sirupu da odstoje preko noći. Sutradan skinite konac, a slatko sipajte u tegle.

Tegle kuvajte pet minuta u vrućoj vodi (samo zbog poklopaca), a nakon toga ih okrenite na poklopce, da se formira vakum dok se ohlade.

Ovo je zaista slatko samo za specijalne prilike!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija