Piletina sa belim lukom i kačkavaljem

28/03/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovPočetnik1505
"Prava poslastica je ova piletina sa kačkavaljem, majčinom dušicom i paprikama."
Priprema15 min.
Kuvanje75 min.
Ukupno90 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano422
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 3 komada
  • paprika - 3 komada, crvena
  • ljuta paprika - 2 - 3 komada (po želji)
  • beli luk - 5 čenova
  • smeđi šećer - 3 kašike
  • univerzalni začin - 1 kašičica, od povrća
  • biber
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • ulje - 2 kašike
  • limun - 1 komad
  • kačkavalj - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite piletinu - ako koristite celo pile istranžirajte ga, a ako koristite batake presecite ih na 2 dela.

Beli luk naseckajte sitno, ugrejte tiganj i upržite beli luk u ulju nekoliko sekundi. Sklonite tiganj i u njega stavite smeđi šećer i začine. Promešajte.

U pleh, u kome ćete peći piletinu, stavite malo ulja, poređajte piletinu, između stavite nasečene paprike i iscedite sok od limuna.

Mali deo smese sa belim lukom odvojite, a preostalom prelijte piletinu. Ako volite ljuto, stavite 2-3 ljute paprike između mesa.

Pleh stavite u rernu na 170 stepeni oko jednog sata i nemojte sipati nikakvu tečnost, jer će piletina pustiti masnoću, koja je dovoljna da se ispeče.

Pogledajte s vremena na vreme za vreme pečenja i ako meso počne da gori odozgo, pokrijte ga aluminijumskom folijom, ali ne zatvarajte pleh.

Nakon jednog sata izvadite pleh i obilno narendajte kačkavalj preko pečenog mesa, pospite odvojenim delom smese od belog luka i ponovo vratite u rernu dok se kačkavalj ne istopi.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija