Teleća kolenica na rodopski način

28/03/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1505
"Začini, lagana vatra i mnogo ljubavi - ovo su tačni sastojci za teleću kolenicu, koja se topi u ustima "
Priprema30 min.
Kuvanje200 min.
Ukupno230 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano783
  • Pregledi tokom meseca32
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Meso prelijte vrućom vodom. Marinirajte ga u smesi od bibera, soli, piskavice, čubra, luka (nasečenog na krupno). Ostavite meso da stoji u marinadi oko 4-5 sati. Nakon toga ga lagano zapržite sa obe strane.

U istoj masnoći upržite praziluk, šargarepu (nasečenu na kolutove) i celer. Stavite meso i povrće u pleh.

Prelijte vinom i vrućom vodom da prekrije meso. Pokrijte pleh folijom i zakakujte. Pecite na 150-170 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 3 sata.

Prd kraj dodajte krupno nasečen krompir, posolite i dodajte začine po želji.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija