Uvijena pogača sa kačkavaljem

28/03/2017
"Umesićemo meko testo, dodaćemo kačkavalj i uplešćemo da majstorski - a Vi zapišite recept za ovu neverovatnu uvijenu pogaču "
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano378
  • Pregledi tokom meseca65
  • Pregledi tokom desmice9
  • Rejting-

Potrebni sastojci

Način pripreme

Rastvorite kvasac u toplom mleku sa šećerom i 3 kašike brašna, ostavite na toplom da se aktivira, pokriveno providnom folijom. Odvojite jedno žumance od jaja, a ostala jaja umutite viljuškom i dodajte ostale namirnice za testo.

Prosejano brašno dodajte po malo i mesite dok ne dobijete meko testo. Umešeno testo ostavite na toplom dok ne udvostruči zapreminu.

Nadošlo testo podelite na 3 jednaka dela. Svaki deo razvucite na dugačak pravougaoni list širine oko 12 cm i dužine oko 3 pedlja. Prvi list premažite obilno rastopljenim maslacem i pospite polovinom narendanog kačkavalja. Drugi list postavite preko prvog i njega pospite maslacem i kačkavaljem.

Postavite treći list preko drugog, pritisnite ih dobro i razvucite oklagijom u jedan list dugačak 4 pedlja i širok 20 cm. List presecite na 2 dela po dužini. Oba dela upletite zajedno, savijte u obliku puža, i stavite u tepsiju prethodno premazanu maslacem.

Ostavite na toplom da nadođe oko 20 minuta, premažite umućenim žumancem sa 1 kašikom svežeg mleka. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni do zlatne boje.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija