Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 4
29/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
"Možete pripremiti samo jednu porciju ovih aromatičnih pilećih bataka, ali ne možete pojesti samo jednu, hoćete još i još"
- bileći bataci - 6 - 7 donji deo
- beli luk - 3 - 4 čena
- limun - 1 komad
- biljon - 1 kocka od povrća
- origano
- so
- voda
- maslinovo ulje - 3 - 4 supene kašike
- pivo - 1/2 šolje
* merne jediniceNačin pripreme
Očistite beli luk i sitno iseckajte. Iscedite limun, dodajte izmrvljen bujon od povrća, origano i so.
Promešajte sastojke i stavite batake u marinadu na nekoliko sati.
Poređajte marinirane batake u pleh, stavite kriške limuna, sipajte pivo i vodu i pecite u ugrejanoj rerni dok ne porumene.
Facebook
Omiljeno
Pinterest