Iglo iznenađenja

29/03/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1555
"Ukusno iznenađenje za svakog gosta, ostaje samo da izaberete odgovarajući prilog "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano187
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso umesite sa bugarskim lukom, biberom, prezlama, jajima i blanširanim graškom, šargarepom i kukuruzom. Paprike očistite od semena i naseckajte sitno.

Njih takođe dodajte u mleveno meso i sve umesite. Mleveno meso ostavite po strani da primi mirise, a za to vreme blanširajte pečurke. Ako su manje, ostavite ih cele, a ako su krupnije, presecite ih na 2 ili 4 dela.

Krompir oljuštite i nasecite kao za prženje. Zagrejte ulje u tiganju i ispržite krompir. Kada je gotov, krompir izvadite u posudu i u njega dodajte sitno naseckanu šunku.

Kada se krompir ohladi u njega dodajte i polovinu narendanog kačkavalja. Kada su pečurke blanširane i ohlađene, dodajte i njih. Uzmite činiju za supu i iznutra je obložite folijom za pečenje.

Papir oblepite mlevenim mesom po zidovima posude. U sredinu stavite 2 parčeta topljenog sira i dopunite nadevom od krompira. Na kraju ponovo zapečatite sve mlevenim mesom.

Pokrijte folijom i odozgo. Izvadite sve iz posude i stavite u pleh. Ovaj postupak ponovite dok ne iskoristite sve namirnice. Pecite 20 minuta na 200 stepeni. Kada su gotovi, sa igloa skinite papir i okrenite ih širom stranom nadole. Poređajte ih u pleh za pečenje.

Odozgo, preko svakog igloa stavite narendani kačkavalj. Pecite ih još 5 minuta da se kačkavalj rastopi. Servirajte toplo.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti