Punjeni zec sa pirinčem

29/03/2017
"Izvolite na večeru prijatelji! Danas pripremamo punjenog zeca sa pirinčem u rerni "
Priprema20 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno200 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano79
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • zec - 3 - 4 kg, ceo
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • aleva paprika - 1 kašika
  • čubar - 1 kašika (ili origano)
  • piskavica - 1/2 kašike
  • so
  • biber
  • belo vino - 300 ml
  • za nadev
  • iznutrice - od zeca
  • pirinač - 150 - 200 g
  • crni luk - 200 g
  • ulje - 1 - 2 kašike
  • so
  • biber
  • čubar - ili origano po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite zeca u odgovarajuću tepsiju, napravite marinadu od začina i ulja i premažite zeca sa svih strana.

Sipajte pirinač u šerpu sa vodom i kuvajte dok ne bude napola kuvan. U odgovarajućem tiganju ugrejte ulje i upržite sitno naseckane iznutrice i luk, dodajte oceđeni pirinač i začinite.

Skinite sa vatre i gotovim nadevom napunite zeca. Ušijte ga koncem ili učvrstite čačkalicama i vežite noge koncem da sačuva oblik prilikom pečenja.

Nalijte vino i pokrijte tepsiju aluminijumskom folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotov, a s vremena na vreme ga prelivajte sosom, kako ne bi bio suv.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija