Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Ražnjići»Pijani ražnjići sa bugarskim lukom i prženim krompirom

Pijani ražnjići sa bugarskim lukom i prženim krompirom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5075k442
Pijani ražnjići sa bugarskim lukom i prženim krompirom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 5
29/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
5
"Po pravilu, alkohol čini meso i žene lepšim"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • crno vino - 200 ml
  • so
  • beli biber
  • bugarski luk - 1 veza
  • peršun - 2 - 3 struka
  • limun
  • krompir - 3 - 4 komada
  • sir - za posipanje
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte svinjetinu na parčiće. Stavite je u odgovarajuću posudu i prelijte vinom.

Začinite solju i dodajte sitno iseckan bugarski luk. Pospite mlevenim belim biberom. Ostavite na 30-40 minuta da upije marinadu.

Oljuštite krompire i isecite na kriške. Operite ih i osušite. Ispržite u ugrejanom ulju dok ne porumene. Pospite rendanim sirom.

Marinirano meso stavite na drveni ražnjić. Ugrejte roštilj i poređajte ražnjiće. Ispecite sa obe strane.

Servirajte sa prženim krompirom sa sirom i posuto sitno iseckanim bugarskim lukom i peršunom. Ukrasite limunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: