Mekana pogača sa zeljem i sirom

30/03/2017
Sonja Stanulovod Sonja StanulovŠef kuhinje / Autor
"Zdrava mekana pogača sa zeljem i prijatnim mirisom maslaca "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 959
  • Pregledi tokom meseca84
  • Pregledi tokom desmice70
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 300 ml
  • voda - 200 ml
  • jaja - 2 kom. /jedno žumance ostavljamo za premazivanje pogače/
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • kvasac - 1/2 kockice svežeg
  • brašno - 1 kg
  • zelje - 400 g
  • mladi luk - 1 - 2 struka
  • nana - sveža ili suva
  • sir - 250 - 300 g
  • maslac - za premazivanje kora
  • seme - za ukras (susam, čia, mak)
* merne jedinice

Način pripreme

Najpre aktiviramo kvasac sa malo toplog mleka, šećera i brašna. Umesimo glatko testo, podelimo na 4 dela razvučemo oklagijom četiri oble kore veličine posude za pečenje. Tri kore premažemo maslacem.

Stavimo malo zelja, prethodno blaniširanog ili uprženog sa nanom i svežim lukom, pospemo sirom i tako na tri kore. Koru stavljamo jednu preko druge, a poslednja je kora bez nadeva.

Stavlajmo čašu u centar, kako bismo obeležili krug, i do tog kruga zasecamo kore na osam mesta. Svaki komad uvijamo po dva puta. Napravljenu pogaču ostavimo da nadođe, premazujemo žumancem, posipamo semenjem i pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija