Dvobojni kolač sa karamelizovanim kruškama

31/03/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovPočetnik1505
"Lep i ukusan - evo kako izgleda idealni kolač "
Priprema30 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno65 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano696
  • Pregledi tokom meseca102
  • Pregledi tokom desmice17
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sipajte šećer i 1 kašiku hladne vode. Ostavite da se karamelizira. Oljuštite, očistite i nasecite kruške na kocke. Kada šećer dobije tamnu bolju karamela, dodajte kruške i promešajte.

Posle 5-6 minuta izvadite kruške u činiju, a u preostali karamel sipajte zagrejanu pavlaku. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu i sklonite sa vatre.

Umutite jaja. U njih dodajte mleko, rastopljeni maslac i na kraju brašno sa praškom za pecivo.

Promešajte dobro i odvojite 1/3 od smese. U nju dodajte kakao i promešajte. U kalup koji ste nauljili i posuli brašnom sipajte polovinu bele smese. Preko nje sipajte smesu sa kakaom i rasporedite karamelizirane kruške.

Pokrijte sa preostalom belom smesom. Pecite na 180 stepeni oko 35 minuta ili dok čačkalica kojom probate ne bude suva. Ostavite da se ohladi, okrenite na činiju i prelijte karamel prelivom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija