Džigerica na venecijanski način

31/03/2017
"Samo amateri se voze gondolama u Veneciji. Profesionalci koriste posete da probaju najukusniju teleću džigericu na venecijanski način "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano398
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite džigericu na kriške.

Očistite luk i nasecite ga na trakice.

Ugrejte maslac sa malo maslinovog ulja. Stavite luk i prodinstajte ga dok ne omekša uz neprestano mešanje, kako ne bi zagoreo ili se zalepio.

Dodajte džigericu u tiganj. Pržite je sa obe strane oko 5-6 minuta. Posolite i pobiberite.

Očistite kruške i nasecite ih na kriške.

Karamelizirajte šećer u drugoj posudi i dodajte 1 kašiku maslinovog ulja. Stavite kruške i karamelizirajte ih oko 3-4 minuta sa obe strane.

Servirajte džigericu sa lukom i karamelizovanim kruškama.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija