Moja sarma sa jagnjećim mesom i dzigericom

31/03/2017
"Postoji sarma od dzigerice, a postoji i ova neverovatna sarma sa jagnjećim mesom i dzigericama, u koju ćete se zaljubiti "
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano95
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite iznutrice na kockice, a meso iskidajte na parčice.

U tiganj sipajte ulje i dinstajte iseckan luk. Dodajte pečurke i nakon nekoliko minuta pirinač. Kad postane prozračan, dodajte mladi luk, iznutrice i meso.

Sipajte oko 3 šolje vode i dodajte začine. Ostavite malo da vri, a nakon toga sipajte u pleh za pečenje. Stavite u rernu na 200 stepeni na oko 15-20 minuta.

Kad pirinač upije vodu, prelijte jelo umućenim jajima, mlekom i prstohvatom soli. Vratite ponovo u rernu na 10 minuta.

Izvadite, ostavite da se malo ohladi i servirajte sa kašikom kiselog mleka.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija