Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Jagnjeća Sarmica»Ukusna sarma sa pilećim dzigericama

Ukusna sarma sa pilećim dzigericama

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2424k256
Ukusna sarma sa pilećim dzigericama
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
31/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Samo ćemo reći da klasična sarma sa dzigericama ima ozbiljnu konkurenciju u obliku ove sarme sa piletinom i dzigericama sa mekanim prelivom"

Potrebni sastojci

  • pileće dzigerice - 400 g
  • pileće grudi - 300 g
  • pirinač - 1 šolja
  • mladi luk - 1 veza
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • nana - 1 kašiica
  • biber - prstohvat
  • so - po ukusu
  • za preliv
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 1 šolje
  • brašno - 2 kašičice
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće grudi i dzigerice ispržimo na kratko. Vadimo ih i u istoj masti dinstamo luk sve dok ne omekša. Dodajemo pirinač i mešsmo dok ne postane prozračan.

Dodajemo sve začine. U pleh sipamo smesu i dzigerice sa mesom, začinjavamo solju. Prelivamo sa pet nepunih šolja vode.

Dobro promešamo i stavljamo da se peče. U međuvremenu umutimo jaja sa mlekom i brašnom. Kada je skoro gotova musaka, vadimo je i prelivamo. Pečemo dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: