Sultan kebab sa Bešamel sosom

31/03/2017
Sonja Stanulovod Sonja StanulovŠef kuhinje / Autor
"Neverovatan ukus i aroma, koji će vas naterati da zaboravite na sve dijete i režime ishrane "
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 085
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • za nadev
  • kore za pitu - 12 kom.
  • pileće grudi - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 kom. (kuvana)
  • patlidžan - 2 - 3 kom. (srednje veličine, pečen)
  • grašak - 1 konzerva
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • paradajz pire - 2 kašike
  • šećer - prstohvat
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • čubar - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • kumin - prstohvat
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - prstohvat
  • so - po ukusu
  • za bešamel
  • maslac - 50 grama
  • brašno - 2 kašike
  • sveše mleko - 1 šolja
  • so - po ukusu
  • kaškavalj - 80 grama, rendan
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan oprati, oljuštiti samo jednu traku i potopiti u posoljenu vodi na 10 minuta. Posle toga se peku (možete ih peći i na električnom roštilju). Gotov patlidžan oljuštiti i naseći na krupnije kocke.

Pileće grudi očistiti i naseći na kocke. Propržiti na vrelom ulju dok meso ne pobeli. Dodati sitno iseckan luk, paradajz pire, šećer, grašak, skuvanu šargarepu, patlidžan, beli luk i sasvim malo vode.

Nadevu dodati so, majčinu dušicu, origano, čubar, alevu papriku, kumin. Ostaviti da se krčka 2-3 minuta.

Bešamel sos pripremiti na sledeći način: ispržiti maslac i u njega dodati brašno. Energično mešati dok se ne dobije kaša, a zatim dodati mleko. Dobro promešati, a ako je potrebno, dodati još malo mleka. Dodati i so po ukusu.

U malu kupicu namazanu uljem staviti dva lista gotovih kora za pitu. Preko kora staviti 1/6 nadeva, napraviti paketić i okrenuti naopako. Gotov sultan kebab izvaditi i staviti u namašćenu tavu za pečenje. Tako uraditi i sa preostalim korama i nadevom.

Poređati svih 6 komada u tavu za pečenje i obilno ih premazati bešamel sosom. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok se kora i sos ne ispeku. Nakon toga posuti rendanim kačkavaljem, i vratiti u rernu na 3-4 minuta da se kačkavalj zapeče.

Prijatno!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija