Špagete sa mlevenim mesom, povrćem i prelivom

01/04/2017
"Sve je počelo sa jednim pakovanjem špageta i praznom tepsijom, a pogledajte na kakav se ukusan način završilo "
Priprema10 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno100 min.
Porcije13
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano976
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • špagete - 600 g
  • mleveno meso - 350 g, krupno mleveno
  • pečurke - 150 g
  • paprika - 2 komada, zelene
  • šargarepa - 1 komad
  • crni luk - 1 glavica
  • paradajz - 600 g, iz konzerve
  • voda - 2 šolje
  • svinjska mast - 2 kašike
  • so - po ukusu
  • biber - 1 prstohvat
  • za preliv
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 3 kašike
  • sir - 100 g
  • kiselo mleko - 5 kašika
  • so - prstohvat
  • bosiljak - prstohvat za svaku porciju
* merne jedinice

Način pripreme

Potreban vam je veoma dubok tiganj ili šerpa. Ugrejte svinjsku mast i u nju dodajte sitno naseckani luk. Kada se luk proprži, dodajte na kocke naseckane paprike i šargarepu, a kada omekšaju, dodajte i pečurke naseckane na kockice. Dobro promešajte.

Dodajte vodu, a kada povrće počne da se kuva, dodajte i mleveno meso i kuvajte dok ne bude gotovo. U šerpu stavite vodu i so, a kada provri dodajte špagete. Kada se skuvaju, ocedite ih.

Špagete stavite u tepsiju, preko njih sipajte gotovo povrće i meso, a preko ispasirani paradajz.

Dodajte soli i bibera po ukusu. Stavite u rernu na 170 stepeni dok voda iz paradajza ne ispari.

Kada voda ispari, špagete prelijte sledećom smesom: Umutite jaja i so, dodajte kiselo mleko i brašno i dobro promešajte. Na kraju izmrvite sir, dobro promešajte i smesom prelijte špagete. Pecite dok se preliv ne zarumeni.

Prilikom serviranja, preko špageta možete staviti listove svežeg bosiljka ili ih pospite suvim.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija