Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Zapečena Jela»Zapečen krompir sa mlevenim mesom i topljenim sirom

Zapečen krompir sa mlevenim mesom i topljenim sirom

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621772k110
Zapečen krompir sa mlevenim mesom i topljenim sirom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3
02/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Bogato i aromatično zapečeno jelo sa topljenim sirom i pečurkama, koji se peče tačno 20 minuta, ni manje ni više"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • mleveno meso - 500 g
  • svinjski file - 100 g
  • kukuruz - 200 g iz konzerve
  • marinirane pečurke - 250 g
  • kiseli krastavčići - 5 komada
  • topljeni sir - 100 g
  • bešamel - 400 g
  • kačkavalj - 300 g
  • zelena paprika - 1/2 paprike
  • čeri paradajz - 100g
  • ulje
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir ogulite i stavite u posoljenu vodu da se kuva. Ocedite ih, ali ostavite 100 ml vode sa krompirom i ispasirajte ga.

U nauljanoj tepsiji rasporedite dobijeno pire. Meso sitno iseckajte i propržite ga na malo ulja.

Dodajte mleveno meso i mešajte dok se se ne sjedini. Dodajte topljeni sir, zatim mešajte dok se sir ne otopi, pa sklonite sa vatre.

Dodajte kukuruz, bešamel, biber, so, iseckane pečurke i krastavčiče. Sve dobro promešajte i isipajte smesu preko pirea.

Narendajte kačkavalj preko, a zatim rasporedite iseckanu papriku i paradajz.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: