Tortelini sa sosom od pavlake i sirom

01/04/2017
"Obožavamo italijansku kuhinju, pastu i sosove i to se vidi "
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano8 931
  • Pregledi tokom meseca714
  • Pregledi tokom desmice138
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte vodu u šerpu za torteline sa prstohvatom soli i ostavite da provri. Kad provri, dodajte torteline i kuvajte 10 minuta dok ne bude gotovo. Količina vode u odnosu na pastu treba biti litar vode na 100 g paste. Očistite beli luk i sitno isecite.

Stavite maslinovo ulje u tiganj i ugrejte na ringli, dodajte beli luk i dinstajte nekoliko sekundi, sipajte pavlaku i mleko, promešajte i ostavite sos da provri. Kad provri, kuvajte nekoliko minuta dok tečnost ne ispari.

Iscedite torteline, stavite u sos topljeni sir, biber i indijski orah po ukusu, mešajte dok se sir ne rastopi i sipajte torteline.

Promešajte, kuvajte nekoliko minuta i pospite parmezanom. Skinite sa ringle i servirajte i po želji pospite narendanom mocarelom.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti