Marinirane pečurke sa ruzmarinom

02/04/2017
"Po mišljenju šaljvdžija ima dve vrste pečuraka - one od kojih se umire i one og kojih se ne umire. Mi ćemo dodati i ove, koje su božanstvenog ukusa "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano557
  • Pregledi tokom meseca26
  • Pregledi tokom desmice9
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pečurke - 700 g
  • sirće - 1 šolja
  • ulje - 3 supene kašike
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • ruzmarin - 1 supena kašika
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i očistite pečurke. Ako su krupnije isecite ih na pola.

Stavit eih u odgovarujuću posudu i prelijte vodom. Dodajte sirće, ulje, so i šećer.

Ugrejte ih, dok ne provre. Ostavite da vri oko 5-6 minuta.

Sklonite posudu sa strane, dodajte ruzmarin i ostavite oko 30 minuta da upiju marinadu. Procedite ih i konzumirajte hladne.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti