Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Ukusan seoski hleb

Ukusan seoski hleb

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2284k242
Ukusan seoski hleb
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 5
02/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
2
"Ništa ne ugreva dušu tako kao parče seoskog hleba, koji nas vraća u najbolje uspomene iz prošlosti"

Potrebni sastojci

  • voda - 350 ml, mlaka
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • šećer - 1 kašičica, puna
  • so - 1 kašičica (ili više, ako volite slanije)
  • ulje - 3 kašike
  • brašno - 1 kg, za domaći hleb
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipajte malo mlake vode, šećer, kvasac i jednu kašiku brašna. Ostavite da se kvasac aktivira na toplom mestu.

Prosejte brašno, sipajte so i umesite testo sa ostalim namirnicama. Prekrijte testo krpom i ostavite na toplom da nadođe.

Pokrijte pleh hartijom za pečenje i od testa napravite 2 hleba. Oštrim nožem napravite tri razreza, a hleb formirajte po vašoj želji.

Ponovo ostavite da nadođe, premažite hleb sa malo ulja i pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 35-40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: