Kasapska piletina

Vildan AhmedovaVildan Ahmedova
Šegrt
911021
Kasapska piletina
Fotografije: Vildan Ahmedova
1 / 3
02/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
2
"Tajna ukusa je u ... medu. Probajte, ocenite i uživajte u društvu prijatelja, jer svi zaslužuju da probaju ovaj specijalitet"

Potrebni sastojci

  • crvena paprika - 3 komada
  • zelena paprika - 3 komada
  • sveži kupus - 150 g
  • šargarepa - 3 komada
  • pileći file - 500 g
  • med - 2 kašike
  • ulje - 3 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike operite i ispecite ih u rerni. Oljuštite ih i nasecite na trake.

Pileće meso nasecite na tanke i dugačke trake (da dobijete veličinu pomfrita).

U dubokom tiganju ugrejte ulje i ispržite meso dok ne porumeni. Nakon toga dodajte šargarepu, nasečenu na polukrugove ili na tanke trake. Pržite i njih oko 5 minuta sa mesom. Dodajte kupus, nasečen na krupnije.

Posolite i dodajte prethodno opečene paprike.

Tajna ukusa je u medu. Njega dodajte neposredno pre nego što sklonite tiganj sa vatre, ali kada budete sigurni da je sve dobro isprženo. Dodajte med, promešajte dobro i sklonite sa vatre.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: