Jagnjeći but sa nanom

03/04/2017
"Upamtite - nana je za jagnjeći but kao limun za ribu "
Priprema20 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno170 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano33
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • jagneće meso - 2 kg, but
  • so
  • biber - 1 kašičica, skoro puna
  • aleva paprike - 1 kašičica
  • nana - 1 šaka, sveža
  • maslac - 70 g
  • voda - 500 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite but. Sa svih strana utrljajte so, biber i alevu papriku. Stavite ga u pleh za pečenje.

Na sitno naseckajte listove nane i njima pospite meso. Ostavite da odstoji pola sata, kako bi primilo aromu.

Pre nego što but postavimo u rernu, preko njega stavite komade maslaca i sa strane ulijte vodu u pleh.

Pecite 1 sat na 180 stepeni, nakon toga okrenite but i pecite još sat i po, Povremeno prelivajte but sosom iz pleha.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija