Torta Čokoladno srce

03/04/2017
"Za rođendan ili prosto da pokažete nekom koliko ga volite - pokonite mu tortu Čokoladno srce, pripremljenu lično od vas "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije16
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 701
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 1 paket sa maslacem
  • puding - 3 komada od čokolade
  • šećer - 150 g
  • vanila - 2 komada
  • sveže mleko - 1 l
  • šlag u prahu - 1
  • voda
  • čokolada - čokoladna srca, za ukras
  • šarene mrvice - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremimo kalup u kome ćemo praviti tortu i oblepimo ga streč folijom.

Na ringlu stavljamo mleko sa šećerom, prethodno smo odvojili smo 200 ml mleka.

Za to vremem, dok provri, pripemamo puding. U posudu sipamo tri pudinga i polako dodajemo mleko, neprestano mešajući, dok se ne dobije homogena smesa.

Kada je mleko skoro provrilo, isključimo ringlu i uz neprestano mešanje dodajemo pudiing. Skidamo sa ringle i počinjemo da spajamo tortu.

Prvo sipamo malo pudninga, nakon toga keks, pa opet puding, pa opet keks. Tako ređamo dok sve ne potrošimo.

Završavamo pudingom i ostavljamo u frižideru na 3-4 sata. Nakon toga uzimamo tortu i okrećemo na odgovarajući poslužavnik.

Skidamo foliju i ukrašavamo šlagom, koji smo umutili sa vodom. Odozgo stavljamo čokoladna srca i šarene mrvice.

Prijatno!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija