Pačetina sa pirinčem

03/04/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Nemojte samo gledati, već pravac u prodavnicu po pačetinu i začine, jer i mi smo nestrpljivi da probamo ovaj recept "
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano82
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • pačetina – 400 g
  • pirinač – 2 šolje
  • bujon – 4 šolje
  • biber
  • luk – 1 glavica
  • šargarepa – 1 komad
  • majčina dušica – prstohvat
  • maslinovo ulje – 1 kašika
  • limun – ½ limuna
  • šećer – 1 kašičica
  • so
  • nana – prstohvat
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Pre svega skuvajte pačje meso. Neka to bude meso od bataka, grudi, krilaca, jer je tu meso masnije, ali veoma ukusno. Meso zajedno sa solju stavite u vodu i odmah dodajte sok od limuna, a zatim i malo šećera, koji će ubrzati proces ključanja. Kuvajte dok meso ne bude gotovo, a zatim uklonite kosti. Luk sitno iseckajte, a šargarepu izrendajte.

U tiganju zagrejte maslinovo ulje, a zatim stavite luk i šargarepu da se proprže. Pirinač stavite u cediljku i perite pod mlazom hladne vode, sve dok voda ne postane bistra. Dodajte i pirinač u tiganj, promešajte, pa dodajte so, majčinu dušicu, nanu i biber. Pržite dok pirinač ne postane staklast, pa sklonite sa vatre.

U tepsiju veličine 28 cm, može i veća ali da bude u obliku pravougaonika, isipajte pirinač, dodajte iseckano meso i sipajte četiri šolje bujona u kome se kuvalo meso. Ako je potrebno, procedite ga pre nego što ga sipate. Sve dobro promešajte i pecite u rerni na 180 stepeni oko 25–30 minuta, dok pirinač ne bude gotov. Po želji, možete posipati peršun preko.
slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija