Torta Moka srce

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
1664167942
Torta Moka srce
Fotografije: Tanya Levenova
1 / 2
03/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Kada porasteš shvatiš, da je umesto nečijeg srca, uvek bolje imati tortu Moka sa srcem u frižideru"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 180 g
  • maslac - 180 g
  • kafa - 4 kašičice, instant
  • brašno - 180 g
  • prašak za pecivo - 10 g
  • šećer u prahu - 120 g
  • vanila - 1 kesica
  • so - 1 prstohvat
  • vruća voda - 4 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Mikserom umutite jaja i šećer. Dodajte 80 g mekog maslaca i 2 kašičice nes kafe rastvorene u 4 kašičice vruće vode, prstohvat soli i brašno, umešano sa praškom za pecivo.

Biskvit testo ispecite u kalupu sa zidovima koji se skidaju prečnika 22 cm na 170 stepeni oko 45 minuta.

Krem:

Preostali meki maslac se muti sa šećerom u prahu. Dodajte 2 kašičice nes kafe rastopljene u 2 kašičice vruće vode.

Ohlađenu koru presecite na 2 dela.

Kore prelijte sirupom od zašećerenog mleka i premažite kremom.

Odozgo i sa strane se takođe maže krem.

Ukrasite rastopljenom čokoladom, tako što crtate linije kašikom.

Za ukras - 2 jagode, presečene na četvrtine.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: