Pijani riblji fileti

04/04/2017
"Riblji fileti - sočni, prepuni mirisa vina, belog luka i maslaca - neverovatan delikates!"
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano311
  • Pregledi tokom meseca253
  • Pregledi tokom desmice10
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prepolovite riblje filete od oslića, bakalara ili ajkule i osušite ih kuhinjskim papirom. Stavite malo brašna u činiji, posolite i pobiberite i uvaljajte svako parče.

Nasecite crni luk, mladi luk i beli luk na sitno. Sipajte maslinovo ulje u tiganj i ugrejte ga. Postavite filete i za kratko iz zapržite do zlatne boje sa obe strane.

Izvadite ribu da se ocedi od viška ulja na ubrusu. U tiganj stavite crni luk i pržite ga dok ne omekša. Dodajte beli i mladi luk, promešajte i propržite još minut dok ne omekšaju.

Sipajte vino, posolite, dodajte biber i ostavite nekoliko sekundi da alkohol ispari. Vratite filee ribe u tiganj, stavite 2 kašike maslaca i ocedite sok od pola limuna.

Sačekajte dok tečnost ne ispari i riba ne ostane skoro samo na masti i onda sklonite sa vatre. Pospite ribu peršunom i servirajte sa parčetom limuna.

Bela riba pripremljena na ovakav način ostaje sočna, puna mirisa belog luka, vina i maslaca i veoma je ukusna.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija