Seoske pogačice sa sirom u đuvečarama

04/04/2017
"Probajte ove seoske pogačice i zaboravićete da se jelo priprema u rerni "
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano120
  • Pregledi tokom meseca96
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 500 ml
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • jaja - 3 komada (1 žumance za premazivanje)
  • kvasac - 1 kocka, svež
  • šećer - 2 kašike
  • so - 1 kašika
  • ulje - 3 kašike
  • brašno - oko 1200 g
  • svinjska mast - 1 šoljica, za premazivanje
  • sir - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Aktivirajte kvasac u jednoj šolji toplog mleka, sa šećerom i malo brašna. Prosejte brašno, umutite jaja, a jedno žumance odvojite za premazivanje na kraju.

Umesite glatko testo, ostavite ga na toplom da nadođe, pokriveno krpom ili folijom.

Kada testo nadođe, podelite ga na onoliko delova koliko imate đuvečara. Od svake loptice testa razvucite koru, premažete je dobro mašću i pospite izmrvljenim sirom.

Umotajte koru u rolat, premažite đuvečare mašću ili uljem, pospite sa malo brašna, a rolat umotajte u oblik puža.

Ostavite pužiće da nadođu, zatim ih premažite žumancem, koji ste umutili sa malo mleka i ulja. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija