Skuša u paradajz sosu sa graškom i kiselim krastavcima

04/04/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovPočetnik1505
"Nećemo ovo jelo nazvati Skuša sa ukusnim sosom, jer ga prosto možemo nazvati Ukusna Skuša "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano125
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • skuša - 3 komada, srednje veličine
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • paradajz - 300 ml, mleveni (može i iz konzerve)
  • grašak - 1 šoljica iz konzerve
  • kiseli krastavci - 4 - 5 komada
  • celer
  • brašno - 1/2 kašike
  • so
  • biber
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Ribu operite i očistite. Stavite ih na dno pleha za pečenje i ostavite po strani.

Nakon toga pripremite sos. Luk i beli luk očistite i naseckajte sitno. Stavite ih u dubok tiganj i prodinstajte ih sa malo vode i ulja.

Kada omekšaju, dodajte mleveni paradajz. Dodajte so i prstohvat šećera, da ubijete kiselost paradajza.

Sos ostavite da se kuva dok ne ispari voda. Kiseli krastavci se seku na male kockice i zajedno sa graškom se dodaju sosom.

Ako želite da sos bude gušći, dodajte pola kašike brašna i malo vode. Kada paradajz sos bude gotov dodajte mleveni biber i celer naseckan na sitno.

Sos rasporedite preko ribe i postavite pleh u rernu na 190 stepeni.slični recepti ovde

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija