Bogati veganski sendviči

05/04/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Pokazaćemo vam koliko ukusno se hrane vegani - prijatno ćete se iznenaditi "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano40
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ćabata - 4 komada
  • šargrepa - 1 komad
  • tikvice - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • avokado - 2 komada
  • paradajz - 12 komada sušenih
  • za baba ganoush
  • patlidžan - 2 komada
  • tahini - 2 kašike, od susama
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - 25 ml
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • peršun - 1 struk
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite osušeni paradajz u toplu vodu. Operite i očistite luk, šargarepu i tikvicu. Luk isecite na kolutiće, a šargarepu i tikvicu na tanke listiće. Sve zajedno propržite u tiganju sa veoma malo ulja i ostavite po strani.

Dok se povrće prži, počnite sa pripremom baba ganoush-a. Patlidžan stavite u rernu da se peče ili na gril. Ogulite ga i stavite u blender. Dodajte i ostale sastojke, pa pasirajte dok ne dobijete glatku smesu.

Sledi punjenje sendviča. Podelite ćabate na pola i premažite ih ispasiranim avokadom sa jedne strane. Na drugu polovinu stavite baba ganoush. U sredinu stavite povrće i isečeni paradajz. Poslužite sendviče u odgovarajućim tanjirima.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija