Jagnjetina sa mladim lukom

04/04/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Predlažemo vam jedan klasičan recept za jagnjetinu, koji mogu spremiti i potpuni početnici u kuhinji. Ponekad se savršenstvo krije u jednostavnosti "
Priprema20 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno100 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano104
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjetina - 900 g
  • luk - 3 glavice
  • mladi luk - 1 kg
  • ulje - 6 kašika
  • margarin - 3 kašike
  • paradajz - 1 šolja
  • brašno - 6 kašičica
  • aleva paprika - 3 kašičice
  • univerzalni začin - 2 kašike
  • biber
  • peršun
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Meso staite u posoljenu vodu da se kuva i kad bude gtovo, izvadite ga i bujon procedite.

U ulju i margarinu prodinstajte sitno iseckane glavice luka.

Kada luk postane staklast, dodajte brašno i mešajte, dok ne porumeni.

Zatim dodajte alevu papriku, paradajz i prelijte bujonom koji ste izdvojili.

Kada počne da ključa, dodajte mladi luk, iseckan na duže komadiće - oko 2 - 3 cm.

Dodajte vegetu kada luk omekša, a zatim biber i skuvno meso.

Neka se sve zajedno malo prokrčka, pa preko posipajte peršun i posolite po želji.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija