Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Kobasice»Pirinač u Rerni»Kobasice sa pirinčem, pečurkama i šargarepom

Kobasice sa pirinčem, pečurkama i šargarepom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Kobasice sa pirinčem, pečurkama i šargarepom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
04/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Aromatične kobasice iz rerne, koje domaćin obavezno služi uz domaće belo vino"

Potrebni sastojci

  • kobasice - 2 komada, sveže
  • pirinač - 200 g
  • pečurke - 250 g
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • spanać - 150 g
  • so
  • biber
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite kobasice u tepsiju, prelijte je sa malo ulja i stavite u rernu da se peče.

Izvadite kobasice iz rerne i u istu tepsiju dodajte sitno iseckane luk i šargarepu. Vratite u rernu.

Kada se malo ispeku, dodajte pečurke, koje ste krupno iseckali, spanać i pirinač.

Prelijte vodom (600 ml) i dodajte začine po želji. Kobasice stavite da budu preko povrća i vratite u rernu.

Nek se jelo peče sve dok ne ostane samo masnoća. Posipajte iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: