Pečene makarone sa pečurkama, šunkom i kačkavaljem

04/04/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Aromatične makarone koje se tako lako spremaju, da ih i pravi početnik u kuhinji može bez problema spremiti "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 235
  • Pregledi tokom meseca998
  • Pregledi tokom desmice19
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • makarone - 2/3 pakovanja
  • šunka - 350 g
  • pečurke - oko 3 - 4 većih
  • kačkavalj
  • pavlaka za kuvanje - 250 ml
  • bujon - od pečuraka ili povrća
  • začini - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite 2/3 makarona i stavite da se kuvaju u posoljenu vodu. Kuvajte ih 3-4 minuta manje od predodređenog vremena, pa neka stoje u vodi.

Sledi priprema namirnica, pa prvo isecite šunku i pečurke, kako vama odgovara. Pripremite tepsiju, premažite je uljem ili otopljenim maslacem. Šunku i pečurke pomešajte sa makaronama i sve zajedno isipajte u tepsiju.

Sledi preliv od pavlake, sa kojom možete pomešati začine po želji i zatim da njom ravnomerno prelijete makarone, a za još bolji ukus rastvorite bujon od pečuraka ili povrća sa toplom vodom i ponovo prelijte makarone.

Pecite oko 30 minuta na umerenoj temperaturi. Zatim preko narendajte kačkavalj i ostavite u rerni još 5 minuta da se zapeče.

Prijatno!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija