Baklava jabuke

05/04/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Baklava od jabuka - da jedete sa uživanjem i bez griže savesti "
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 060
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jabuke - 4 komada
  • orasi - 100 g
  • smeđi šećer - 80 g
  • maslac - 60 g
  • cimet - 1 kašičica
  • za sirup
  • voda - 100 ml
  • šećer - 2 kašike
  • med - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Jabuke operite i očistite od semenki. Svaku jabuku isecite na 6-8 kolutova. U posudi pomešajte krupno mlevene orahe, šećer i cimet. Dobro promešajte. Tepsiju premažite polovinom maslaca.

Ređajte jabuke, tako da između njih stavljate nadev od oraha. Od svakog ređanja treba da dobijete oblik jabuke. Svaku dobijenu jabuku probodite štapićem, kako bi stajale uspravno.
Preostali maslac rasporedite po jabukama.

Pecite na 180 stepeni oko 25 - 30 minuta. Skuvajte gust sirup od šećera i vode. Na kraju dodajte med, sačekajte da se ohladi, pa prelijte jabuke.





slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija