Krem sa voćem i kiselom pavlakom

05/04/2017
"U našim srcima i u želudcu postoji specijalno mesto za ovaj desert "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano859
  • Pregledi tokom meseca859
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 600 ml
  • puding - 1 kesica, vanila
  • žele šećer - 4 - 5 kašika
  • kisela pavlaka - 300 g
  • žele šećer - još 3 kašike
  • vanila - 1 kesica
  • piškote - 4 - 5 komada
  • voće - 1 šolja (može i smrznuto)

Način pripreme

Jednu kesicu pudinga od vanile rastvorite u jednoj šoljici mleka sa šećerom da nema grudvica.

Na vatri u šerpi sa neprijanjajućim dnom sipajte ostatak mleka i zagrejte ga do ključanja.

Dodajte puding uz neprestano mešanje i nakon toga sklonite sa vatre, kada se zgusne i postane gladak krem.

Puding prelijte u odgovarajuće posude, ali nemojte ih puniti. Krem ostavite da se prohladi u čašama.

Čim se krem prohladio u svaku čašu sipajte po jednu kašiku zamrznutog voća.

Kiselu pavlaku promešajte da postane glatka, zajedno sa 3 kašike žele šećera i dodajte vanilu.

Preko voća u čašama ravnomerno sipajte pavlaku.

Ukrasite po želji. Stavite polovinu piškote i još malo voća.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija