Ukusna bela riba u đuvečari

05/04/2017
"Mirisna bela riba, pripremljena u đuveču sa mnogo povrća. Delikates, pripremljen sa merakom "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano181
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • bela riba - 1, 5 kg, rečna
  • krompir - 1 kg
  • šargarepa - 3 komada
  • paprike - 3 - 4 sveže
  • grašak - 1/2 konzerve
  • crni luk - 2 - 3 glavice
  • paradajz - 6 komada, može i paradajz sok
  • univerzalni začin - za ribu
  • biber
  • aleva paprika
  • peršun
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očistite ribu, operite je i nasecite na šnicle i posolite. Pospite je univerzalnim začinom za ribu i ostavite je da odstoji 1 sat.

Oljuštite krompir i naseckajte ga na velike kocke. Luk, šargarepu i paprike takođe nasecite na veće kocke, a paradajz oljuštite i narendajte ili ispasirajte.

Na dno đuvečara prvo stavite krompir, šargarepu, papriku i grašak. Dodajte ulje, začine, ubacite komad ili dva ribe, zavisno od veličine.

Prelijte paradajz sokom i sa malo vode, ali ne previše, jer ispod poklopca voda ne može da ispari. Na vrh stavite po jednu ljutu papriku. Pecite na umerenoj temperaturi i kada bude gotovo, pospite peršunom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija