Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Jela u đuvečari»Ukusna bela riba u đuvečari

Ukusna bela riba u đuvečari

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2284k241
Ukusna bela riba u đuvečari
Fotografije: Vanya Georgieva
3 / 4
05/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Mirisna bela riba, pripremljena u đuveču sa mnogo povrća. Delikates, pripremljen sa merakom"

Potrebni sastojci

  • bela riba - 1, 5 kg, rečna
  • krompir - 1 kg
  • šargarepa - 3 komada
  • paprike - 3 - 4 sveže
  • grašak - 1/2 konzerve
  • crni luk - 2 - 3 glavice
  • paradajz - 6 komada, može i paradajz sok
  • univerzalni začin - za ribu
  • biber
  • aleva paprika
  • peršun
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očistite ribu, operite je i nasecite na šnicle i posolite. Pospite je univerzalnim začinom za ribu i ostavite je da odstoji 1 sat.

Oljuštite krompir i naseckajte ga na velike kocke. Luk, šargarepu i paprike takođe nasecite na veće kocke, a paradajz oljuštite i narendajte ili ispasirajte.

Na dno đuvečara prvo stavite krompir, šargarepu, papriku i grašak. Dodajte ulje, začine, ubacite komad ili dva ribe, zavisno od veličine.

Prelijte paradajz sokom i sa malo vode, ali ne previše, jer ispod poklopca voda ne može da ispari. Na vrh stavite po jednu ljutu papriku. Pecite na umerenoj temperaturi i kada bude gotovo, pospite peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: