Domaće ćufte Santorini

06/04/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacInovator93122
"Neverovatno ukusne ćufte od povrća koje ćemo probati uz omiljeni nam mlečni sos!"
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije18
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano117
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • paradajz - 800 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • peršun
  • so
  • brašno - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice
  • sir - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz isecite na kockice i ostavite da se ocede. Stavite ih u posudu i dodajte im sitno iseckan luk, peršun i beli luk. Dodajte brašno, prašak za pecivo, so i izmrvljen sir. Dobro promešajte i ostavite posudu u frižider na sat vremena.

Zagrejte ulje u tiganju. Pomoću kašike uzimajte od smese i polako spuštajte u zagrejano ulje. Pržite sa obe strane dok ne porumene. Izvadite i stavite na ubrus da se ocede.

Poslužite uz mlečni sos sa belim lukom.


Napomena: Ako je potrebno - dodajte još brašna - zavisno od sorte paradajza.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija