Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjene Pečurke»Pečurke sa dimljenom piletinom i kačkavaljem

Pečurke sa dimljenom piletinom i kačkavaljem

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4221354k98
Pečurke sa dimljenom piletinom i kačkavaljem
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 7
05/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
1
"Uzmite najveće pečurke koje pronađete i nakon toga pripremite ovaj delikates za kratko vreme"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 6 komada, sveže, velike
  • dimljena piletina - 150 g
  • kačkavalj - 30 - 50 g, narendan
  • biber
  • kari
  • so
  • maslac
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pečurke, dobro ih operite i skinite drške. Vatrostalnu posudu sa poklopcem premažite maslacem. Stavite pečurke, posolite ih, stavite biber i kari po ukusu.

U svaku pečurku stavite parče maslaca i sitno iseckane drške od pečuraka.

U posudu gde su pečurke, ulijte 2 kašike vode, poklopite i stavite u rernu. Uključite na 200 stepeni i pecite 25-30 minuta poklopljeno.

Izvadite posudu iz rerne, skinite poklopac i u svaku pečurku stavite pripremljeni nadev od sitno isekcane dimljene piletine, narendanog kačkavalja i bibera. Ponovo vratite u rernu i zapecite punjene pečurke bez poklopca.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: