Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Đuveč»Zimski severnjački đuveč

Zimski severnjački đuveč

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
1363073023
Zimski severnjački đuveč
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 7
05/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
5
"Da vidite kako se pravi u severnoj bugarskoj - aromatično i veoma ukusno"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg od plećke
  • krompir - 6 - 7 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 velika glavica
  • đuveč - 1 tegla (boranija, plavi patlidžan, grašak, bamija, paprike)
  • paradajz - pola konzerve + prstohvat šećera
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • začini - nana, celer, peršun, bosiljak
  • bujon - 3 šolje
  • ulje - 3 kašike
  • brašno - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na parčiće, začinite solju i biberom. Isecite i šargarepu na kolutiće, luk na polumesece, a krompir na krupnije. Propržite u tiganju isečeno i začinjeno meso dok ne bude polugotovo.

Prebacite u glinenu posudu. Dodajte mesu i isečen krompir, šargarepu i luk. Sipajte im i teglu mešanog povrća -

đuveča.

Dodajte paradajz u koji je dodat prstohvat šećera. Rastvorite brašno i alevu papriku u hladnoj vodi i sipajte ih u ostale sastojke u posudi.

Dolijete bujon da prekrije ostale namirnice, dodatno začinite solju i biberom. Pospite suvim začinima. Pokrijte glinenu posudu i pecite u rerni oko sat vremena ili dok ne bude gotovo. Servirajte jelo sa turšijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: