Ćuftice sa cveklom i prazilukom

06/04/2017
"Ako postoji takmičenje za perfektno meze uz pivo, sa obe ruke glasamo za ove ćuftice "
Priprema40 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano13
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Glavice cvekle skuvajte i narendajte na krupno. Praziluk i peršun iseckajte sitno.

U posudi promešajte cveklu, praziluk, izmrvljeni sir, umućena jaja, začine i kačamak, koji ste napravili od kukuruznog brašna. Promešajte veoma dobro. Procenite dali je moguće napraviti ćuftice od smese - ako je smesa retka, dodajte još malo kačamaka ili jaje, kako bi se masa spojila.

Napravite ćuftice veličine oraha ili malo veće, po vašoj želji.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 20 minuta. Servirajte tople ćuftice sa mlečnim sosom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija