Torta sa ušećerenim koricama pomorandže i suvim grožđem

06/04/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3788
"Kako kaže poslovica - ukusnoj torti i dve kafe su malo?"
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano365
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Mikserom umutite jaja i šećer dok ne pobele. Dodajte mleko i nastavite da mutite. Stavite brašno umešano s praškom za pecivo i nastavite da mešate drvenom varjačom.

Dodajte ulje i suvo grožđe koje ste prethodno potopili u liker po izboru.

Uvaljajte ušećerene korice u brašno i stavite ih u smesu. Nastružite malo limunove kore i promešajte.

Odvojte jednu šolju smese u nju dodajte jednu kašiku kakaoa i promešajte. U namazan i posut kakaom kalup za tortu sipajte belu smesu i odzgo braon.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Nisam imala šećer u prahu za posipanje i ohlađenu tortu sam namazala rastopljenom čokoladom.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti